Dagelijkse drukte en nieuwe uitdagingen in Chateau Meiland

Het was de verrassing en zomerhit van 2019: Chateau Meiland. In exact 100 dagen toverde de familie Meiland een bouwvallig kasteel onder de rook van het Franse Limoges om tot een chambre d’hôtes met koninklijke allure. Wekelijks liep werkelijk alles in het honderd: falende elektriciteit, gedonder met de riolering, een gebroken pols na een val van de ladder tijdens het eindeloze behangen, meestal gevolgd door het nu al legendarische “wat een gezeik!” uit de mond van Martien Meiland. Nu het kasteel open is, betekent het echter niet dat de excentrieke Martien en zijn familie klaar zijn. Integendeel. Het klussen gaat gewoon door, en de familie doet er alles aan om de gasten tevreden te houden en een onvergetelijke ervaring te bieden. Seizoen 2 staat garant voor een uniek en ongecensureerd kijkje in het leven van de familie Meiland. Vanaf maandag 26 augustus gaat hun Franse avontuur verder bij SBS6.

 In mei openden de deuren van het chateau en inmiddels zit het kasteel volgeboekt tot 2021. Met een onbegrensd optimisme en een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen kregen de excentrieke kasteelheer Martien en de nuchtere kasteelvrouwe Erica, dochter Maxime met de kleine Claire en huisvriendin Caroline het toch maar mooi voor elkaar. Het valt niet mee om de continue stroom gasten blij te houden, terwijl er ook nog flink door geklust moet worden om het -op instorten staande- bijgebouw te transformeren tot een ‘gîte’ ofwel extra gastenverblijf. De familie zet alles op alles om het kasteel nog mooier te maken en ervoor te zorgen dat het de gasten aan niets ontbreekt. Dat betekent ook dat Martien erop uit moet om de leukste uitjes in de omgeving voor de gasten te onderzoeken en de beste wijnen te scoren. Want het ‘wijnen, wijnen, wijnen’ is inmiddels een begrip geworden in het chateau. En hoe gaat het verder met terror bull Bommel? Hebben de sessies met de hondenpsychiater zin gehad en zijn de postbode, leveranciers en gasten nu echt veilig?

Net als in het eerste seizoen, volgen alle dagelijkse beslommeringen en hilarische momenten elkaar in rap tempo op. Daarbij is de chaos nooit ver weg…

https://www.sbs6.nl/programmas/chateau-meiland/

Het programma wordt geproduceerd door Vincent TV Producties.

Uitzending: vanaf maandag 26 augustus, wekelijks om 20.30 uur bij SBS6