Deze Dragons willen investeren in nieuw seizoen Dragons’ Den

Dragons’ Denkeert terug op de Nederlandse televisie. Het programma zal in het voorjaar acht weken te zien zijn op zondagavond bij WNL op NPO1. De serie wordt gepresenteerd door Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck.

In Dragons’ Den krijgen ondernemers, die op zoek zijn naar groeigeld, de kans om hun eigen bedrijf te pitchen aan een panel van de succesvolste zakenmensen van ons land.

Iedereen met een goed businessplan kan zich aanmelden bij de Dragons’ Den via www.WNL.tv/programmas/dragonsden.

Dit zijn de vijf Dragons die klaarzitten om te investeren:

Michel Perridon: oud-eigenaar van computeraccessoire-merk Trust

Michel Perridon (56) richtte Trust in 1983 op en bouwde het, in ruim 30 jaar hard werken, uit tot de grootste speler op het gebied van computeraccessoires in Nederland en een groot deel van de westerse wereld. In 2018 verkocht hij Trust aan investeringsfonds Egeria. Op dit moment houdt Perridon zich bezig met beleggen, investeren in vastgoed en het verzamelen van kunst. Maar bovenal ook met het genieten van de mooie dingen van het leven. Zijn motto is “Ondernemen is de basis van de economie. Losers hebben een excuus, winnaars hebben een plan”.

Pieter Schoen: serial-entrepreneur en oud-eigenaar van de Nederlandse Energie Maatschappij, momenteel beheerder investeringsmaatschappij Shoeinvestments

Pieter Schoen (44), telg uit ondernemersfamilie Sigma Coatings, is al ondernemer sinds zijn studententijd. Na een uitgeverij en twee IT-bedrijven richtte Schoen in 2005, samen met Harald Swinkels, de Nederlandse Energie Maatschappij op. In 2009 besloot Schoen zich ook te gaan richten op het investeren in bedrijven, daarbij gebruikmakend van zijn kennis en ervaring. Hij richtte daarom zijn eigen investeringsmaatschappij Shoe investment op, welke direct investeert in een dertigtal ondernemingen, Private Equity, Venture Capital en Vastgoed (ontwikkeling). “Eerst de vent, dan de tent” is zijn credo, zo pikt hij de pareltjes uit het aanbod.

Nikkie Plessen: eigenaar modeconcern NP Fashion met merken NIKKIE, NIK&NIK boys & girls, FIFTH HOUSE, SUSTAIN

Met de start van haar eigen kledingmerk NIKKIE is in 2011 de droom van Nikkie Plessen (34) in vervulling gegaan. Acht jaar later wordt haar kleding internationaal verkocht, heeft ze diverse brandstores, is het label uitgebreid met kleding voor mannen en kinderen en boekt het bedrijf recordwinsten. Plessen investeert graag in goede ideeën en geeft ondernemers een kickstart met haar kennis, ervaring en middelen.  “De eerste jaren moet geld niet je drijfveer zijn, maar bezig zijn met je passie, dat is het belangrijkst”.

Won Yip: horeca-ondernemer, eigenaar en oprichter van de Yip Group

De uit Zeeland afkomstige Won Yip (50) kocht op 19-jarige leeftijd zijn eerste kroeg in Goes. Inmiddels is hij een van de grootste horeca-uitbaters van Amsterdam. Hij bezit bijna alle horecabedrijven aan en rond de Dam. Yip heeft inmiddels ook belangen in o.a. Londen en hij investeert in vastgoed en start-ups. Won Yip heeft altijd tijd voor een goed businessverhaal en helpt startende ondernemers met een goede visie graag vooruit. Yip: “Know the price of everything and the value of nothing”. Bij een topidee staat hij als eerste klaar om te investeren. 

Shawn Harris: oud-eigenaar Nature’s Pride, eigenaar investeringsmaatschappij Orange Wings

De Amerikaanse Shawn Harris (55) kwam in 1989 naar Nederland, zonder baan en zonder geld. Dertig jaar later is haar bedrijf Nature’s Pride uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met een omzet van rond de 400 miljoen euro. Harris is bekend geworden als de avocadokoningin; ze was de eerste in Europa die avocado’s en mango’s eetrijp ging verkopen. In 2016 verkocht ze haar bedrijf. Na verkoop heeft Harris de investeringsmaatschappij Orange Wings opgezet. “Transforming briljant ideas into business,”is haar credo. 

Quote Presentator Sander Schimmelpenninck: “De Dragons vormen een geweldige mix van ervaring en talent. Het zijn uitgesproken persoonlijkheden die hun zakelijke sporen hebben verdiend en iedere ondernemer veel kunnen leren.”

Geïnteresseerd om je businessidee voor te leggen aan de Dragons? Geef je dan op via www.WNL.tv/programmas/dragonsden.

Dragons’ Den, created by Nippon TV in Japan, wordt wereldwijd gedistribueerd door Sony Pictures Television. Het programma wordt geproduceerd door Vincent TV.

Alle foto’s zijn rechtenvrij te gebruiken.