Overweldigende betrokkenheid bij patiënten uit ‘Je Geld of Mijn Leven’

Eerste van vier patiënten behaalt streefbedrag binnen 20 uur na uitzending

 

Gisteravond werd de kick-off van het EO-programma ‘Je Geld of Mijn Leven’ uitgezonden. In een confronterende uitzending op NPO 1 introduceerde Bert van Leeuwen vier patiënten die via crowdfunding een voor hen onbetaalbare behandeling, therapie of operatie mogelijk willen maken. Nog geen dag later heeft MS-patiënt Samantha de benodigde € 90.000 voor haar behandeling binnen. Dankzij de betrokkenheid van duizenden Nederlanders kan zij zich voorbereiden op een stamceltransplantatie in Zweden. Ook Geuko, Eefje en Evert worden massaal financieel gesteund. Via de website eo.nl/leven is het nog steeds mogelijk om te doneren.
 
Bert van Leeuwen: “We zijn een heel eind, maar we zijn er nog niet! Doneren blijft van levensbelang. Ik ben blij verrast over hoe vrijgevig mensen zijn voor de patiënten van ‘Je Geld of Mijn Leven.’ Er wilden zoveel mensen doneren dat de site de drukte niet aankon. We hebben alle zeilen bijgezet en gelukkig geven mensen waarbij het gisteren niet lukte, vandaag alsnog. En dat blijft ook van levensbelang! Dus als u iets kunt missen helpt u dan alstublieft Geuko, Eefje of Evert door een donatie via de website.”
 
Immunotherapie in Duitsland
De Hillegomse Eefje Muller (31) heeft baarmoederhalskanker en is in Nederland uitbehandeld. Ze startte medio dit jaar met een immunotherapie behandeling in Duitsland en de voorlopige resultaten zijn goed. “Maar”, vertelde ze zelf, “ik ben best wel duur in het onderhoud.” Om haar behandeling een jaar te kunnen voortzetten, is € 196.000 euro nodig. Inmiddels is ruim 50% van dit bedrag binnen.

Zelfstandig ademen
De zesjarige Geuko van Lang is door een agressief virus in zijn ruggenmerg grotendeels verlamd en kan niet meer zelfstandig ademen. De ouders van de 6-jarige jongen ontdekten een intensieve revalidatie in Baltimore (Verenigde Staten), die ervoor kan zorgen dat Geuko’s kwaliteit van leven drastisch wordt verbeterd. Om deze behandeling te bekostigen, is € 205.000 nodig. Dankzij de steun van vele Nederlanders is nu al meer dan 80% van dit bedrag opgehaald.

Lopen dankzij een exoskelet
Vrachtwagenchauffeur Evert Bloemert kwam in 2016 onder een zware lading kozijnen terecht. Sindsdien heeft hij een dwarslaesie. Het is zijn grootste droom om weer rechtop te kunnen staan, er met feestjes weer bij te horen en op ooghoogte iets te kunnen pakken. Voor € 107.000 euro kan hij een exoskelet aanschaffen, waarmee deze droom werkelijkheid kan worden. Inmiddels mocht hij ruim de helft van dit bedrag ontvangen.

Bron: EO