Persbericht: Beau Five Days Inside genomineerd voor De Gouden Televizier-Ring 2018

Televizier maakt vandaag bekend dat het tv-programma Beau Five Days Inside genomineerd is voor De Gouden Televizier-Ring voor het beste tv-programma van 2018. De andere genomineerden zijn De Luizenmoeder en Expeditie Robinson.

“Ongelooflijk, fantastisch, wat onwijs mooi! Ik ben heel blij!”, zegt Beau van Erven Dorens in een eerste reactie.

In de intense docuserie die afgelopen voorjaar te zien was bij RTL 4, bezocht Beau instellingen in Nederland waar je normaal niet binnenkomt. Zoals een hospice, een TBS-kliniek en een brandwondencentrum. Door daar vijf dagen en nachten te verblijven probeert Beau er achter te komen hoe het is om er te wonen en te werken. Hij slaapt in een kamertje op een afdeling of als het nodig is in een slaapzak in de hoek van de woonkamer. Vaak achter slot en grendel, voor zijn eigen veiligheid. Overdag wordt hij gevolgd door een cameraploeg, ’s avonds en ’s nachts filmt hij zelf, wat zeer indringende scènes oplevert.

“Het is geweldig om juist met dit inhoudelijke programma op een commerciële zender genomineerd te worden. De persoonlijke benadering van Beau maakt het een succes bij het grote publiek.”, aldus producent Vincent ter Voert.

Een tweede serie Beau Five Days Inside wordt op dit moment opgenomen. Beau is eveneens genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster. In die categorie neemt het op tegen Johnny de Mol en Humberto Tan.

Beau Five Days Inside wordt gemaakt door Vincent TV Producties, producent van o.a. Mr. Frank Visser Doet Uitspraak, Gordon in Wonderland, Steenrijk Straatarm, Een Klas Vol Ouders en Paleis voor een Prikkie.