Reality-docu Misdaad Advocaten volgt zes vrouwelijke strafrechtadvocaten in meedogenloze wereld van misdaad en justitie

Hoe sta je verkrachters, moordenaars en zedendelinquenten bij, terwijl je weet dat iemand het gedaan heeft? Het is een vraag die de zes vrouwelijke strafrechtadvocaten – die gevolgd worden in de nieuwe Net5 Powered by LINDA. serie Misdaad Advocaten– bijna dagelijks krijgen.

In deze zesdelige reality-docu gaat het over het hoe én waarom ze de mens achter een gruwelijk misdrijf verdedigen. Misdaad Advocatenvolgt Sammy (31), Feride (31), Amanda (34), Clarice (41), Maartje (40) en Thirza (31) tijdens hun werk en thuis. Worstelen ze af en toe met hun geweten? Heeft het moederschap impact op het werk dat ze doen? En hoe ziet hun privéleven eruit als je 24/7 bereikbaar moet zijn voor je cliënten? Nog niet eerder was er een tv-programma dat de intrigerende wereld van strafpleiters van zo dichtbij kon vastleggen.

Gruwelijke moorden, omvangrijke mensenhandelzaken, complexe drugshandeltransporten en

gesprekken met pedofielen en verkrachters zijn voor deze advocaten aan de orde van de dag. Daarbij gaan de gedreven advocaten door tot het beste resultaat: vrijspraak of vrijlating.

Wat voor cliënten hebben ze? Hoe gaat het eraan toe wanneer ze een gevangenis bezoeken? In hoeverre speelt het feit dat ze vrouw zijn een rol? Misdaad Advocatenvolgt de zes vrouwelijke strafpleiters tijdens hun werk in de rechtbank, gevangenis en TBS-kliniek. Maar de serie laat ook zien dat er verjaardagsfeestjes gevierd worden, verhuizen een rotklus is en kinderen gewoon ziek worden, net als het helemaal niet goed uitkomt…

Linda de Mol en Jildou van der Bijl (creatief directeur LINDA. & Net5): “Deze opmerkelijke wereld intrigeert ons en was de reden waarom we het tv-format van Vincent TV graag wilde realiseren. En dat is gelukt, met zes topadvocaten. Veel mensen hebben geen idee hoe het er in het echt aan toegaat in een rechtbank of bij een TBS-kliniek. Dat maakt deze serie bijzonder. En herkenbaar, want we zien dat ook deze vrouwen af en toe struggelen met hun werk- en privébalans, net zoals heel veel andere vrouwen.”

Ook LINDA.nl duikt in de wereld van deze zes vrouwelijke strafrechtadvocaten. In de rubriek ‘De 24 uur van…’ neemt één van de vrouwen uit de serie de lezer mee in de agenda van haar ‘gemiddelde dinsdag’, die verre van gemiddeld is.

 Uitzending: wekelijks vanaf woensdag 16 oktober om 20.30 uur bij Net5.

Foto: Cornelie Tollens