Robert ten Brink met ‘spannendste quiz’ terug bij RTL 4

Ruim tien jaar lang is het programma op de Nederlandse televisie geweest en na jaren van afwezigheid brengt RTL 4 het terug op de buis met een nieuwe naam: ‘BankGiro Miljonairs’. Het concept van het internationaal succesvolle format blijft hetzelfde: vijftien meerkeuzevragen, vier antwoordmogelijkheden, drie hulplijnen en één hoofdprijs. Wie slaagt erin om met 1 miljoen euro naar huis te gaan? De presentatie is terug in de handen van Robert ten Brink. ‘BankGiro Miljonairs’ is vanaf 25 mei elke zaterdag te zien om 21.30 uur bij RTL 4. 

Robert ten Brink kijkt er naar uit om het programma weer te mogen presenteren: “De terugkomst van ‘BankGiro Miljonairs’ is voor mij een droom die uitkomt. Ik verheug mij erop om de spannendste quiz ter wereld terug op de buis te brengen.”

Het spel
Per aflevering neemt één kandidaat plaats op de bekende stoel tegenover Robert ten Brink. Om de hoofdprijs van 1 miljoen euro in de wacht te slepen moet de deelnemer vijftien vragen beantwoorden. Elk goed antwoord levert een hoger geldbedrag op, maar de moeilijkheidsgraad stijgt per goed beantwoorde vraag. De deelnemer mag er altijd voor kiezen om tussentijds te stoppen. Dit betekent dat de kandidaat het laatst gewonnen bedrag mee naar huis krijgt. Bij twijfel beschikt de kandidaat over drie hulplijnen: het publiek om hulp vragen, fifty-fifty en bellen met een vriend die mogelijk het goede antwoord weet.

Over de BankGiro Loterij – de cultuurloterij van Nederland
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De helft van de opbrengst schenkt de loterij aan cultuur in Nederland. Maandelijks spelen meer dan 600.000 deelnemers mee met de BankGiro Loterij. Zij maken elke maand kans op meer dan honderdduizend prijzen en dragen met de helft van hun lotprijs bij aan alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. Dankzij de deelnemers kon de BankGiro Loterij in 2018 een bedrag van 74,8 miljoen euro verdelen onder 78 culturele organisaties. Tijdens ‘BankGiro Miljonairs’ is een prijsuitreiking van de BankGiro Loterij te zien en het publiek bestaat uit BankGiro Loterij deelnemers.

‘BankGiro Miljonairs’ wordt geproduceerd door Vincent TV Producties en is vanaf 25 mei elke zaterdag te zien om 21.30 uur bij RTL 4

BankGiro Miljonairs is ontwikkeld door en onder licentie van Sony Pictures Television; © 2019 CPT Holdings, mc. All Rights Reserved.

Fotocredit: Roel Nederveen